miércoles, 6 de mayo de 2009

"Malauradament, encara ens trobem amb situacions masclistes"



Eva Menor Cantador és advocada i té 36 anys. També està casada i és mare de dos fills, però el motiu pel qual és notícia és que Eva Menor és, des del passat mes de març, alcaldessa de Badia del Vallès.

Com et sents al ser la primera alcaldessa de Badia del Vallès?

Em sento molt orgullosa de poder representar a la meva ciutat i amb molta il·lusió. El fet de que les dones pugem tenir veu a les institucions suposa un canvi en la manera de fer política. Històricament hem patit la mancança de la nostra veu en la presa de decisions, és clar que és molt important la visió de dona en els òrgans de govern.

Creus que hi ha cap veí qui puga pensar que no seràs una bona alcaldessa pel fet de ser dona?

Segurament, però això no ens ha de parar, tot el contrari, a les dones se’ns ha de valorar com a persones ni més ni menys. Demano que la meva gestió sigui valorada per ella mateixa.

Ets advocada i, malgrat la teva joventut, tens una llarga trajectòria en la vida política, t’has sentit alguna vegada discriminada per ser dona?

Malauradament, encara ens trobem amb situacions masclistes i en la meva professió m’he trobat amb situacions molt injustes malgrat que és una professió molt feminitzada en quant a proporció. A la vida política la veritat és que ha estat molt diferent, ja que milito en un partit que creu de veritat en la igualtat i treballa de valent per aconseguir-la.

Com penses reconciliar les teves altes responsabilitats laborals i la teva vida personal?

Sempre he tingut una vida laboral i política intensa que he pogut dur a terme gràcies a la implicació activa de la meva família i, sobre tot, del meu marit amb el que comparteixo al cinquanta per cent de totes les responsabilitats familiars. Ara, malgrat que la responsabilitat del meu càrrec és major que ho era abans, el fet de deixar la meva professió farà que em pugui dedicar al cent per cent a treballar per el nostre municipi.

Què es pot fer a Badia en benefici de la dona?

A Badia se està treballant seriosament des de la regidoria de Igualtat per tal d’implementar el pla d’Igualtat que es va aprovar la darrera legislatura. El més important per aconseguir avançar en temes d’igualtat és treballar des de la transversalitat, es a dir, des de tots els departaments de l’ajuntament, ocupació, ensenyament, benestar social, infància, joventut, cultura, participació, etc.

Nosaltres sóm una associació que viu principalment a Internet, per què fas servir la xarxa a la teva vida personal i laboral?

La faig servir moltísim, per motius de feina és una eina fantàstica de comunicació, de recollida d’informació i per realitzar tràmits diversos amb les administracions, a nivell personal per gairebé tot des de llegir la premsa, fins comunicar-me amb amics, tràmits bancaris. Avui dia internet et facilita molt la vida.

Dones en xarxa ha apropat la xarxa a moltes dones de Badia, què penses del nostre projecte?

Sens dubtes qualsevol eina que serveixi per fer xarxa ja és molt positiva, i a més té el valor afegit d’obrir una porta al coneixement i al aprenentatge. Aprofito la oportunitat per felicitar-vos per aquest projecte.

Entrevista realitzada per Celia DEX per a Dones en xarxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Powered by FeedBurner