jueves, 14 de julio de 2011

Sandra Santanyes: "Per ser dona hi ha hagut problemes, no hi havia ni categoria femenina a les curses"


Sandra Santanyes és una ciclista sabadellenca amb molts premis a la seva carrera. Aquest 2011 ha guanyat l’Open d’Espanya XC, el Volcat "Ara Lleida" i ha estat 3ª al Titan Desert i a l’Andalucia Bike Race. Actualment és Campiona de Catalunya XC i, a falta de 2 proves, lider de la copa catalana internacional. Ha estat nou vegades campiona d’Espanya i 1ª al Tour de França Mtb l’any 2009, entre d’altres. A més a més, té un portal web amb informació de la seva trajectòria professional molt interessant.

Amb un palmarès com el teu, creus que és més difícil tenir èxit a l’esport sent dona? Has trobat discriminació?

La veritat és que per ser dona potser hi ha hagut més problemes al començament quan no hi havia ni categoria femenina a les curses. Més tard van posar la categoria però teníem que córrer amb les grans sent de categoria cadet, ara és diferent, evidentment que hi ha diferències, però crec que per ser dona o tenim més fàcil, som menys, i els equips necessiten les noies. A mi em tracten de luxe en el nou equip, el Bicis Esteve, em donen tot el que necessito, i els sponsors com Trangoworld, Adidas Eyewear, Sural o Powerbar no escatimen en res a l’hora d’oferir-me els seu recolzament,… encara que a l’equip de l’any passat em van dir que no comptaven amb mi per que l’espònsor no volia noies!!!!!!

La teva pàgina web és un lloc molt complet de la teva trajectòria esportiva, com va sortir la idea de fer-la i amb quins objectius?

Va ser una mica pel desencant amb els mitjans, la idea és que un esportista s’ha de vendre ell mateix ja que som molts i es complicat que es parli al 100% d’un. L’altra idea és que m’agrada explicar les curses tal i com han passat, a primera persona i amb un to desenfadat, tal com sóc. No m’agrada gens les pàgines que parlen a 3ª persona, és com una mica fals.

A la part central de la teva web tens un espai amb entrades actualitzades, et sents blocaire?

Sí, com he dit abans m´agrada explicar les coses tal com són. Una carrera sempre s’explica millor des de dintre!

A banda de la web, com gestiones la teva comunicació a la xarxa?

Doncs el meu marit és qui s’encarrega de tot això. Després de la carrera envia les cròniques al Diari de Sabadell on sortim cada setmana; això és important ja que Sabadell es la ciutat on visc.

Fas servir alguna xarxa social? Quina i amb quin objectiu?

Faig servir molt el Facebook, de fet m’han sortit coses bones a través d’ell: sponsors, invitacions a curses i amics… Twitter s’escapa una mica (rises).

Creus que incrementar la teva presència a la xarxa pot obrir-te portes de cara als patrocinadors?

Sí, sense cap dubte.

Quina importància creus que té conèixer la xarxa per a una persona amb un projecte com el teu, que en principi no està directament relacionat?

Es molt important ja que ara tothom et coneix i tot és immediat, tant pels resultats com per la comunicació i la publicitat que es fa des de qualsevol punt de la xarxa.

Què és el que més t’agrada i el que menys d’Internet?

Doncs el que més és que es infinit, jo sóc molt curiosa i puc trobar qualsevol cosa i en el moment que vulguis. ¡Lo pitjor és que crea addicció!

T’has trobat amb moltes noies sabadellenques a la xarxa?

Sí, em va sorprendre molt trobar-me a gent que no veia des de feia anys, gent d’on estudiava al col.legi Claret i al Estel o familiars.

Fas servir la xarxa com a punt de trobada amb amics, seguidors i familiars?

Sí, sobre tot quan estic fora per no gastar telèfon, parlo amb ells per l´Skype o parlem pel Facebook i posem fotos per veure’ns i saber on paro. Ara al agost estaré 3 setmanes per Europa, Eslovàquia, Rep. Checa i Itàlia, i espero poder connectar-me.

Què li diries a les dones i noies sabadellenques per animar-les a fer-se un perfil a una xarxa social o a escriure el seu propi bloc?

Doncs que s’animin que és molt divertit i en alguns casos serveix inclús de teràpia. I sobre tot que ¡no s’ho prenguin gaire en serio!

Per terminar, quins objectius esportius tens a curt i llarg termini?

El proper cap de setmana el campionat d´españa de relleus el divendres i l’individual diumenge, tinc moltes ganes i crec que arribo molt bé. A l’agost l’europeu, dues copes del món i el mundial, tot per aconseguir la plaça per les Olimpíades de Londres 2012, però això encara queda molt lluny.

Moltes gràcies.

Entrevista realitzada per Dones en xarxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario